Zelná roláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 2 ks vejce 1 ks cibule 1 kelímek zakysaná smetana 4-6 listů bílé zelí 2 šálky zeleninový vývar 2 lžíce celozrnná mouka malý rajský protlak 500 g mražená jarní zeleninová směs podle chuti sůl mletá sladká paprika mletý černý pepř podle potřeby eidam
Postup Zelná roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Zelí rozebereme na listy a vaříme 10 minut v osolené vodě.
Cibuli nakrájíme nadrobno a podusíme na oleji. Přidáme zeleninu, podlijeme vývarem a dusíme 10 minut. Scedíme, necháme zeleninu okapat. Vmícháme vejce, koření a celozrnnou mouku.
Okapané zelné listy naplníme směsí, srolujeme, vložíme do dvou tukem vymazaných zapékacích misek. Ve zbylém vývaru rozmícháme smetanu, rajský protlak, lžíci celozrné mouky a rolády tím zalijeme. Zelné rolády posypeme sýrem a 15 minut zapékáme.
Zelnou roládu servírujeme v miskách. Podáváme s přílohou podle chuti.