Zelná roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
2 ks vejce
1 ks cibule
1 kelímek zakysaná smetana
4-6 listů bílé zelí
2 šálky zeleninový vývar
2 lžíce celozrnná mouka
malý rajský protlak
500 g mražená jarní zeleninová směs
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
podle potřeby
eidam

Postup přípravy receptu

  1. Zelí rozebereme na listy a vaříme 10 minut v osolené vodě.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a podusíme na oleji. Přidáme zeleninu, podlijeme vývarem a dusíme 10 minut. Scedíme, necháme zeleninu okapat. Vmícháme vejce, koření a celozrnnou mouku.

  3. Okapané zelné listy naplníme směsí, srolujeme, vložíme do dvou tukem vymazaných zapékacích misek. Ve zbylém vývaru rozmícháme smetanu, rajský protlak, lžíci celozrné mouky a rolády tím zalijeme. Zelné rolády posypeme sýrem a 15 minut zapékáme.

  4. Zelnou roládu servírujeme v miskách. Podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!