Zelná příloha s rajčatovým protlakem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
1 lžíce máslo
0 ks cibule
1-2 lžičky kmín
1 ks bobkový list
2 lžíce hladká mouka
1 ks bílé zelí
100 g rajský protlak
podle chuti
cukr
sůl
ocet
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zelí očistíme, nakrájíme na tenké nudličky, posypeme kmínem, osolíme, přidáme bobkový list, zalijeme vroucí vodou a vaříme doměkka.

  2. Z másla, oleje a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, osmahneme, přidáme rajský protlak a vlijeme do uvařeného zelí. Podle chuti opepříme, osolíme, osladíme, okyselíme a povaříme.

  3. Zelnou přílohu s rajčatovým protlakem podáváme třeba k dušenému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!