Zelná polévka šči recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 dl vývar 5 g cibule 30 g zelí 20 g maso 10 g jíška bobkový list nové koření 0 dl zakysaná smetana 0 dl rajský protlak 20 g kořenová zelenina mletý černý pepř zelená nať
Postup Zelná polévka šči recept
Postup přípravy receptu
-
Nadrobno nakrájenou nebo nastrouhanou zeleninu a mleté nebo jemně pokrájené maso vaříme v osoleném a okořeněném bujónu.
Před koncem vaření zahustíme zelnou polévku šči jíškou a přidáme rajský protlak.
Zelnou polévku šči podáváme se zelenou natí a lžící nerozmíchané zakysané smetany.
Obměna 1: Místo jíšky 5 g nasucho opražené mouky.
Obměna 2: Místo smetany použijeme do polévky jogurt.