Zelná polévka šči recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 dl vývar
5 g cibule
30 g zelí
20 g maso
10 g jíška
bobkový list
nové koření
0 dl zakysaná smetana
0 dl rajský protlak
20 g kořenová zelenina
mletý černý pepř
zelená nať

Postup přípravy receptu

  1. Nadrobno nakrájenou nebo nastrouhanou zeleninu a mleté nebo jemně pokrájené maso vaříme v osoleném a okořeněném bujónu.

  2. Před koncem vaření zahustíme zelnou polévku šči jíškou a přidáme rajský protlak.

  3. Zelnou polévku šči podáváme se zelenou natí a lžící nerozmíchané zakysané smetany.

  4. Obměna 1: Místo jíšky 5 g nasucho opražené mouky.

  5. Obměna 2: Místo smetany použijeme do polévky jogurt.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!