Zelná polévka s kedlubnou a paprikou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
3 lžíce olej
sůl
1 l vývar
2 lžíce máslo
4 ks brambory
250 ml smetana
1/2 ks kedlubna
3 - 4 lžíce hladká mouka
1 ks červená paprika
petrželová nať
drcený kmín
1 ks červená cibule
mletý černý pepř
1 - 2 snítky čerstvý libeček
1/4 hlávky malé čerstvé bílé zelí

Postup přípravy receptu

  1. Zelí očistíme a nakrouháme. Oloupanou cibuli a česnek usekáme nahrubo. Kedlubnu zbavíme slupky a nakrájíme na nudličky. Papriku omyjeme, očistíme od jadérek a nakrájíme na proužky. Oloupané syrové brambory rozkrojíme na čtvrtiny

  2. Na rozehřátém oleji s máslem necháme zpěnit cibuli a česnek. Přidáme hladkou mouku a vše restujeme ještě asi 2 minuty. Takto připravenou jíšku rozředíme vývarem, vložíme brambory, zelí, kedlubnu, papriku a snítku libečku. Vše ochutíme kmínem, opepříme a zakryté zvolna uvaříme doměkka. Nakonec polévku zjemníme smetanou, krátce necháme přejít varem a podle potřeby dochutíme solí, pepřem a usekanou petrželkou

  3. Jemnou zelnou polévku s kedlubnou a červenou paprikou podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!