Křehké vánoční řezy recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1,5 dl olej
7 ks vejce
mléko
1 balíček prášek do pečiva
3 dl med
350 g polohrubá mouka
100 g mleté ořechy
50 g mleté ořechy
50 g slunečnicové semínko
višňový džem Schwartau

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků a přidáme je k medu a oleji v míse - promícháme

  2. Ke směsi přidáme postupně další přísady - semínka, kokos, 100 g ořechů a mouku s práškem do pečiva. Podle potřeby přidáme také mléko, jestliže je těsto málo řídké

  3. Z bílků vyšleháme sníh, který lehce vetřeme do těsta (bez pomoci mixérů)

  4. Těsto rozdělíme na 3 díly a vlijeme na plech (vystlaný pečícím papírem). Budeme mít tedy 3 plechy s těstem

  5. Pečeme při teplotě 150-180 stupňů - přibližně 20 minut, aby mělo těsto nazlátlou barvu

  6. Těsta necháme vychladnout, poté namažeme první - spodní těsto džemem Schwartau, dáme plát druhého těsta, na druhý plát namažeme také džem a přiložíme poslední díl, který posypeme nastrouhanými oříšky

  7. Tip: Těsto si můžeme zpestřit přidáním sušeného ovoce (brusinky, meruňky apod.)

  8. Partnerem receptu jsou džemy Schwartau


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!