Zelený salát s okurkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 lžíce ocet
2 snítky petrželka
2 ks špenát
3 lžíce olivový olej
1 ks hlávkový salát
1 ks salátová okurka
mletý černý pepř
1 ks cibule (větší)

Postup přípravy receptu

  1. Olej a ocet nalijeme do větší mísy a rozšleháme. Lehce dresink osolíme a opepříme. Salát rozebereme na listy. Ty pečlivě omyjeme a natrháme na kousky. Špenát také opereme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Okurkou nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme na lupínky. Petrželku a cibuli očistíme a nasekáme jemno.

  2. Salát, špenát a okurku vložíme do dresinku a lehce promícháme. Salát necháme vychladit.

  3. Salát rozdělíme na porce a posypeme petrželkou, cibulí a česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!