Zelený nákyp s kuřecím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
2 ks vejce
50 máslo
500 g brambory
125 ml mléko
125 ml smetana
40 g mouka hladká
250 g mrkev
400 g brokolice
- - pepř mletý
125 g sýr strouhaný
- - oříšek muškátový
1 l vývar masový
1 svazek cibulky jarní
400 g prsa kuřecí

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a omyjeme, mrkev nakrájíme na malé kostičky, cibulky na kolečka a brokolici nakrájíme na malé kousíčky. Ve vývaru asi 10 minut povaříme brambory, přidáme mrkev a brokolici a po 3 minutách cibulku, necháme chvíli vařit a pak zeleninu vyndáme na síto, necháme okapat a vývar dáme znovu vařit. Maso dáme vařit do vývaru, pak ho vyjmeme, nakrájíme na kostičky, vývar scedíme a schováme si asi 250 ml. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem, přidáme šlehačku a mléko, mícháme a pak přidáme žloutky, dochutíme kořením. Ušlehané bílky smícháme s nastrouhaným sýrem, vmícháme do omáčky, dochutíme pepřem a omáčku vmícháme do zeleniny s masem a vše dáme do vymazané misky. Vložíme do studené trouby a pečeme asi 40 minut na 180-200 st.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!