Zelený nákyp s kuřecím masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - sůl 2 ks vejce 50 máslo 500 g brambory 125 ml mléko 125 ml smetana 40 g mouka hladká 250 g mrkev 400 g brokolice - - pepř mletý 125 g sýr strouhaný - - oříšek muškátový 1 l vývar masový 1 svazek cibulky jarní 400 g prsa kuřecí
Postup Zelený nákyp s kuřecím masem recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a omyjeme, mrkev nakrájíme na malé kostičky, cibulky na kolečka a brokolici nakrájíme na malé kousíčky. Ve vývaru asi 10 minut povaříme brambory, přidáme mrkev a brokolici a po 3 minutách cibulku, necháme chvíli vařit a pak zeleninu vyndáme na síto, necháme okapat a vývar dáme znovu vařit. Maso dáme vařit do vývaru, pak ho vyjmeme, nakrájíme na kostičky, vývar scedíme a schováme si asi 250 ml. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem, přidáme šlehačku a mléko, mícháme a pak přidáme žloutky, dochutíme kořením. Ušlehané bílky smícháme s nastrouhaným sýrem, vmícháme do omáčky, dochutíme pepřem a omáčku vmícháme do zeleniny s masem a vše dáme do vymazané misky. Vložíme do studené trouby a pečeme asi 40 minut na 180-200 st.