Zeleninový salát s toastem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks paprika
4 ks rajčata
1 ks cibule
0.5 ks zelí
1 ks okurka
2 lžíce olivový olej
podle chuti
sůl
příloha
máslo
150 g šunka
150 g plátkový eidam
1 balení celozrnný toastový chléb
150 g uzený plátkový sýr

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu důkladně omyjeme a očistíme. Rajčata nakrájíme na malé kousky, okurku také. Zelí se pokusíme nakrájet na co nejtenčí proužky, papriky na malé kousky a cibulku na jemno.

  2. Okurku, rajčata, zelí, papriky a cibulku vsypeme do velké mísy a důkladně promícháme. Salát osolíme a zalijeme olivovým olejem, postačí cca 2 lžíce.

  3. Celozrnný toast natřeme trochou másla. Nejprve na něj položíme plátek šunky, potom plátek eidamu a nakonec plátek uzeného sýra. Přiklopíme opět plátkem celozrnného chleba a dáme zapéct do toustovače.

  4. Zeleninový salát podáváme s připraveným toastem jako lehký hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!