Zeleninový salát s kuřecím masem a těstovinami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g žampiony
0.5 hlávky čínské zelí
1 ks zelená paprika
1 ks žlutá paprika
150 g černé olivy
2 ks kuřecí stehenní řízek
250 g těstoviny (vrtulky)
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme těstoviny podle návodu a necháme okapat. Papriky omyjeme, semínka vykrojíme, nakrájíme na kostičky nebo nudličky, zelí očistíme a nakrájíme na tenké drobné nudličky. Všechno vložíme do mísy.

  2. Připravíme si kuřecí steaky, nakrájíme si je na nudličky, osolíme a podle chuti opepříme. Na pávi orestujeme na malém množství olivového oleje, hotové necháme vychladnout.

  3. Žampiony omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a podusíme. Osolíme, opepříme a hotové necháme vychladnout. Po vychladnutí dáme těstoviny, maso i žampiony do mísy se zeleninou, přidáme olivy, zakápneme olivovým olejem a všechno promícháme.

  4. Zeleninový salát s kuřecím masem a těstovinami necháme před podáváním hodinu odležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!