Zeleninový boršč jinak recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 stroužky česnek
4 lžíce olej
sůl
2 ks cibule
1 ks mrkev
1 ks petržel
4 lžíce rajčatový protlak
0.3 hlávky zelí
3 ks bobkový list
400 g červená řepa
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do rozehřátého oleje vložíme oloupanou cibuli nakrájenou na kostky.

  2. Hlávkové zelí omyjeme, mrkev a petržel oškrábeme, nakrájíme na tenké nudličky. Všechno spolu orestujeme, přidáme bobkový list, rajčatový protlak a vodu. Pomalým varem vaříme do poloměkka, poté přidáme červenou řepu a zeleninový boršč dochutíme solí, kořením a prolisovaným česnekem.

  3. Zeleninový boršč jinak podáváme jako zdravou vegetariánskou polévku. Je moc dobrý. Před servírováním samozřejmě vyndáme bobkový list.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!