Zeleninové řízky se sýrem a vejci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
sůl
7 ks vejce
2 lžíce hladká mouka
1 špetka muškátový oříšek
8 dkg tvrdý sýr
5 dkg mražená zelenina
na obalení
strouhanka
na ozdobu
1 lžíce hořčice
1 ks naťová cibulka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Čtyři vejce uvaříme natvrdo (asi 10 minut). Zchladíme je ve studené vodě, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Mraženou zeleninu propláchneme a necháme okapat. Sýr nastrouháme najemno.

  2. V míse smícháme kousky vařených vajec a zeleninu. Přisypeme nastrouhaný sýr, promícháme a zaprášíme moukou. Rozklepneme zbylá vejce a přidáme je do směsi. Ochutíme muškátovým oříškem, solí a promícháme.

  3. Ze směsi tvarujeme placičky, které obalujeme ve strouhance. Na větší pánvi rozehřejeme olej a placičky smažíme dozlatova.

  4. Naťovou cibulku omyjeme a nakrájíme i s natí. Hotové placičky potřeme tence hořčicí a posypeme cibulovou natí.

  5. Zeleninové řízky se sýrem a vejci podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!