Zeleninová zapečená musaka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks vejce
2 ks paprika
800 g brambory
3 ks cibule
1 kelímek smetana
2 lžíce mouka
5 ks rajče
1 kapka mrkev
1 ks petržel
saturejka
drcený kmín
1 šálek zelený hrášek
mletá sladká paprika
250 g mleté vepřové maso
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, mrkev a petržel očistíme a pokrájíme na kostičky, papriku na proužky, rajčata pomeleme.

  2. Ve větším hrnci na oleji zpěníme cibuli, přidáme kořenovou zeleninu a mleté maso, osolíme a okořeníme pepřem, červenou paprikou, kmínem a hrstí saturejky. Dusíme 5 minut, přisypeme hrášek a oloupané brambory pokrájené na špalíky. Chvíli podusíme a zalijeme rajčatovým protlakem. Pokud nejsou brambory zcela v tekutině, přidáme vodu. Vše dusíme, než brambory změknou. Potom celou směs přemístíme do zapékací mísy.

  3. V hrnečku rozkvedláme mouku se smetanou, vejcem a směs v míse zalijeme. Zeleninovou musaku dáme zapéct do trouby a pečeme, až se utvoří kůrčička.

  4. Zeleninovou zapečenou musaku podáváme s pečivem, případně v létě s rajčatovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!