Zeleninová zapečená musaka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej sůl 2 ks vejce 2 ks paprika 800 g brambory 3 ks cibule 1 kelímek smetana 2 lžíce mouka 5 ks rajče 1 kapka mrkev 1 ks petržel saturejka drcený kmín 1 šálek zelený hrášek mletá sladká paprika 250 g mleté vepřové maso mletý černý pepř
Postup Zeleninová zapečená musaka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli, mrkev a petržel očistíme a pokrájíme na kostičky, papriku na proužky, rajčata pomeleme.
Ve větším hrnci na oleji zpěníme cibuli, přidáme kořenovou zeleninu a mleté maso, osolíme a okořeníme pepřem, červenou paprikou, kmínem a hrstí saturejky. Dusíme 5 minut, přisypeme hrášek a oloupané brambory pokrájené na špalíky. Chvíli podusíme a zalijeme rajčatovým protlakem. Pokud nejsou brambory zcela v tekutině, přidáme vodu. Vše dusíme, než brambory změknou. Potom celou směs přemístíme do zapékací mísy.
V hrnečku rozkvedláme mouku se smetanou, vejcem a směs v míse zalijeme. Zeleninovou musaku dáme zapéct do trouby a pečeme, až se utvoří kůrčička.
Zeleninovou zapečenou musaku podáváme s pečivem, případně v létě s rajčatovým salátem.