Zeleninová tortilla se sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 lžíce máslo
2 ks rajče
0.5 plátku veka
65 g mozzarella
1-2 lžíce ocet balzamico
1 lžička pesto
1 lžíce olivový olej
mletý černý pepř
3 ks větvička bazalky
1 ks hotová tortilla

Postup přípravy receptu

  1. Mozzarellu slijememe a necháme okapat. Nakrájíme ji na kostičky a vložíme do menší mísy. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a zbavíme tekuté dužniny se zrníčky. Zbytek nakrájíme na kostičky. Bazalku omyjeme, osušíme, snítku necháme na ozdobu a zbytek nakrájíme nadrobno. Vše přidáme do mísy k mozzarelle.

  2. Ocet smícháme s olivovým olejem, dochutíme solí a pepřem a zalijeme jím směs v míse.

  3. Veku nakrájíme na centrimetrové kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme do něj prolisovaný česnek, kostičky veky a lehce je osmahneme. Hotové krutonky necháme na ubrousku nebo utěrce okapat a krátce před podáváním je přimícháme k zelenině.

  4. Pokud je třeba, připravíme tortillu podle návodu na obalu. Hotovou tortillu namažeme pestem, naplníme zeleninou a zavineme.

  5. Tortillu podáváme ozdobenou snítkou bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!