Zeleninová tlačenka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 ks vejce 1 ks cibule 1 sklenka majonéza 300 ml zeleninový vývar 200 g kořenová zelenina 1 balíček želatina v prášku 2 lžíce jemná hořčice podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Zeleninová tlačenka recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, nakrájíme na kousky a vložíme do mísy. Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) očistíme a uvaříme doměkka. Můžeme klidně použít i zeleninu z polévky a použít místo bujonu pravý vývar. Zeleninu také nakrájíme na drobné kousky.
Vejce a zeleninu promícháme, přidáme hořčici, majonézu, na kostičky nakrájenou cibuli a vývar, ve kterém jsme rozpustili želatinu. Směs na zeleninovou tlačenku dobře promícháme, dochutíme solí, pepřem a za občasného míchání necháme zchladnout na pokojovou teplotu.
Poté směs vylijeme do formy vypláchnuté studenou vodou a necháme v lednici dobře ztuhnout.
Zeleninovou tlačenku po ztuhnutí krájíme na hrubší plátky a podáváme s čerstvým pečivem.