Zeleninová tlačenka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks vejce
1 ks cibule
1 sklenka majonéza
300 ml zeleninový vývar
200 g kořenová zelenina
1 balíček želatina v prášku
2 lžíce jemná hořčice
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, nakrájíme na kousky a vložíme do mísy. Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) očistíme a uvaříme doměkka. Můžeme klidně použít i zeleninu z polévky a použít místo bujonu pravý vývar. Zeleninu také nakrájíme na drobné kousky.

  2. Vejce a zeleninu promícháme, přidáme hořčici, majonézu, na kostičky nakrájenou cibuli a vývar, ve kterém jsme rozpustili želatinu. Směs na zeleninovou tlačenku dobře promícháme, dochutíme solí, pepřem a za občasného míchání necháme zchladnout na pokojovou teplotu.

  3. Poté směs vylijeme do formy vypláchnuté studenou vodou a necháme v lednici dobře ztuhnout.

  4. Zeleninovou tlačenku po ztuhnutí krájíme na hrubší plátky a podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!