Zeleninová terina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
375 g celer
375 g mrkev
375 g brokolice
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
čerstvý zázvor
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev oškrábeme a nastrouháme nahrubo, uvaříme ji s kouskem oloupaného zázvoru v osolené vodě. Košťál brokolice odkrojíme a povaříme doměkka asi 8 minut, potom přidáme růžičky brokolice a vaříme další 2 minuty. Celer oloupeme, nakrájíme na kousky a také v osolené vodě povaříme. Každý druh zeleniny scedíme.

  2. Formu vymažeme olejem a vyložíme papírem, který nepropouští tuk. Brokolici rozmixujeme s vejcem, solí a pepřem, hladkou směs nalijeme do formy. Celer také rozmixujeme s vejcem, solí a pepřem a uhladíme na brokolici. Nakonec rozmixujeme mrkev, zázvor, vejce, sůl a pepř a navrstvíme na celer. Vrch uhladíme, folii potřeme olejem, formu vložíme do pekáče, zalijeme do poloviny vodou a pečeme asi hodinu na 180 °C.

  3. Vychladlou zeleninovou terinu nakrájíme na plátky a podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!