Zeleninová polévka se sýrovými noky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
sůl
200 g mrkev
1 ks petržel
1 ks kedlubna
1 ks brambora
1 l masový vývar
0.5 ks malý celer
těsto
sůl
1 ks vejce
30 g máslo
2 lžíce strouhanka
1 svazeček petrželka
1 lžička polohrubá mouka
muškátový oříšek
2 lžíce strouhaný sýr
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Opláchneme jednu bramboru a oloupeme. Dále opláchneme a oloupeme další zeleninu a společně s bramborou nastrouháme nahrubo. Slaninu nakrájíme na kostičky.

  2. Do většího hrnce vložíme slaninu bez oleje a orestujeme. Přisypeme zeleninu a dusíme 10 až 15 minut. Nakonec přilijeme vývar a vaříme 20 minut. Mezitím připravíme těsto na sýrové noky.

  3. Těsto na sýrové noky připravíme z utřeného másla, vejce, strouhanky mouky a nakonec přisypeme i strouhaný sýr. Těsto ochutíme solí, pepřem a na špičku nože muškátovým oříškem.

  4. Těsto necháme proležet asi 10 minut, pak z něj lžičkou vykrajujeme noky, které hned vkládáme do polévky a několik minut vaříme.

  5. Hotovou polévku rozdělíme do misek a ozdobíme nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!