Zeleninová polévka s rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
200 g brambory
50 g celer
100 g mrkev
50 g petržel
50 g rýže
150 g kedlubna
1 kostka zeleninový bujon
200 g pór

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev, petržel, celer a kedluben očistíme, umyjeme a pokrájíme na kostky. V hrnci ohřejeme olej, přidáme pokrájenou zeleninu a za stálého míchání krátce opražíme, podlijeme trochou vody, přidáme zeleninový bujon a dusíme do poloměkka.

  2. Brambory oloupeme, umyjeme, pokrájíme na kostky, přidáme k zelenině, dolijeme 1 l vody, podle chuti osolíme a mírným varem vaříme 10 minut. Umytý pór pokrájíme na kolečka, vložíme do polévky a uvaříme doměkka.

  3. Rýži propláchneme, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka.

  4. Zeleninovou polévku rozdělíme na talíře, do každé porce dáme trochu uvařené rýže a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!