Zeleninová polévka s rýží recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej sůl 200 g brambory 50 g celer 100 g mrkev 50 g petržel 50 g rýže 150 g kedlubna 1 kostka zeleninový bujon 200 g pór
Postup Zeleninová polévka s rýží recept
Postup přípravy receptu
-
Mrkev, petržel, celer a kedluben očistíme, umyjeme a pokrájíme na kostky. V hrnci ohřejeme olej, přidáme pokrájenou zeleninu a za stálého míchání krátce opražíme, podlijeme trochou vody, přidáme zeleninový bujon a dusíme do poloměkka.
Brambory oloupeme, umyjeme, pokrájíme na kostky, přidáme k zelenině, dolijeme 1 l vody, podle chuti osolíme a mírným varem vaříme 10 minut. Umytý pór pokrájíme na kolečka, vložíme do polévky a uvaříme doměkka.
Rýži propláchneme, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka.
Zeleninovou polévku rozdělíme na talíře, do každé porce dáme trochu uvařené rýže a podáváme.