Zeleninová polévka s nudlemi a vejcem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 ks cibule
0 ks celer
1 lžíce sádlo
1 ks mrkev
1 ks petržel
1 ks zeleninový bujon
50 g sušená zeleninová směs
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
nudle

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kousek celeru a celou petržel očistíme a necháme v celku. Mrkev očistíme a nakrájíme na kousky.

  2. V hrnci rozehřejeme sádlo a cibuli osmažíme na sádle. Dále restujeme spolu s kouskem celeru, celou petrželí, nakrájenou mrkví a polévkovou zeleninovou směsí. Zalijeme vodou, přihodíme zeleninový bujon a vaříme cca 20 minut.

  3. Potom z polévky vyjmeme celer s petrželí a dochutíme mletým černým pepřem. Do polévky přidáme nudle a krátce povaříme. Nakonec vmícháme rozkvedlané vejce a za stálého míchání necháme ztuhnout. Polévku podle potřeby dochutíme.

  4. Zeleninovou polévku s nudlemi a vejcem můžeme podávat samotnou nebo s pečivem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!