Zeleninová polévka s kuřetem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 ks mrkev
1 ks kedluben
1 ks jarní cibulka
2 ks kuřecí stehno
0.5 ks celer s natí
1 ks petržel s natí
podle chuti
hrášek
sůl
vegeta
kukuřice

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme zeleninu a kuřecí stehna (místo stehen lze použít půlku celého kuřete). Maso dáme vařit v celku, zeleninu nakrájíme na úhledné kousky.

  2. Všechny suroviny kromě natí a cibulky dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, ovegetujeme a vaříme na mírném ohni doměkka. Množství hrášku a kukuřice zvolíme podle vlastní chuti. Těsně před odstavením polévky vhodíme na hrst nasekané petrželové a celerové natě. Maso po uvaření vybereme, vykostíme, rozebereme na menší kousky a dáme nazpět do polévky.

  3. Zeleninovou polévku s kuřetem rozdělíme na porce a na talíři ozdobíme najemno posekanou jarní cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!