Zeleninová polévka s kuřetem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 ks mrkev 1 ks kedluben 1 ks jarní cibulka 2 ks kuřecí stehno 0.5 ks celer s natí 1 ks petržel s natí podle chuti hrášek sůl vegeta kukuřice
Postup Zeleninová polévka s kuřetem recept
Postup přípravy receptu
-
Očistíme zeleninu a kuřecí stehna (místo stehen lze použít půlku celého kuřete). Maso dáme vařit v celku, zeleninu nakrájíme na úhledné kousky.
Všechny suroviny kromě natí a cibulky dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, ovegetujeme a vaříme na mírném ohni doměkka. Množství hrášku a kukuřice zvolíme podle vlastní chuti. Těsně před odstavením polévky vhodíme na hrst nasekané petrželové a celerové natě. Maso po uvaření vybereme, vykostíme, rozebereme na menší kousky a dáme nazpět do polévky.
Zeleninovou polévku s kuřetem rozdělíme na porce a na talíři ozdobíme najemno posekanou jarní cibulkou.