Zeleninová polévka s kari a fazolemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 ks brambory
2 ks cibule
2 dl smetana
2 ks cuketa
3 ks mrkev
kurkuma
mletá skořice
muškátový oříšek
3 lžíce kari koření
4 šálky zeleninový vývar
4 lžíce rostlinný olej
mletý zázvor
285 g konzervované bílé fazole cannellini
225 g konzerovované červené fazole
na ozdobu
2 lžičky sekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky.

  2. Ve větší pánvi se silným dnem rozehřejeme olej. Přidáme kari koření, skořici, muškátový oříšek, kurkumu, zázvor a během 1 minuty osmahneme. Poté přidáme mrkev, cibuli, česnek, brambory, cuketu a pečlivě promícháme. Smažíme dalších 5 minut.

  3. Do základu přilijeme vývar a přivedeme polévku k varu. Na mírném ohni vaříme zeleninovou polévku asi 20 minut, dokud zelenina nezměkne. Slijeme fazole a přidáme je do vývaru.Zeleninovou polévku s kari a fazolemi krátce povaříme, odstavíme a vmícháme smetanu. Podle chuti zeleninovou polévku okořeníme.

  4. Zeleninovou polévku s kari a fazolemi podáváme posypanou nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!