Zeleninová polévka s kapustičkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce hrášek
sůl
1 ks vejce
6 lžic máslo
2 lžíce kukuřice
1 l zeleninový vývar
3 ks brambor
200 g kořenová zelenina
300 g růžičková kapusta
mletý černý pepř
3 lžíce dětská krupička

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu a brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Kapustičky nakrájíme na čtvrtky a menší necháme v celku.

  2. V hrnci rozpustíme polovinu másla a na ní všechnu zeleninu dobře orestujeme. Pak vše zalijeme vývarem a vaříme doměkka.

  3. Na pánvi rozpustíme zbytek másla, vsypeme krupičku a pěkně dohněda orestujeme. Pak na ni rozklepneme vejce a mícháme, dokud se nevytvoří sraženina.

  4. Obsah pánve vmícháme do polévky a povaříme. Dle chuti opepříme, osolíme a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!