Zeleninová polévka s kapustičkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 lžíce hrášek
sůl
1 ks vejce
6 lžic máslo
2 lžíce kukuřice
1 l zeleninový vývar
3 ks brambor
200 g kořenová zelenina
300 g růžičková kapusta
mletý černý pepř
3 lžíce dětská krupička
Postup Zeleninová polévka s kapustičkami recept
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu a brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Kapustičky nakrájíme na čtvrtky a menší necháme v celku.
V hrnci rozpustíme polovinu másla a na ní všechnu zeleninu dobře orestujeme. Pak vše zalijeme vývarem a vaříme doměkka.
Na pánvi rozpustíme zbytek másla, vsypeme krupičku a pěkně dohněda orestujeme. Pak na ni rozklepneme vejce a mícháme, dokud se nevytvoří sraženina.
Obsah pánve vmícháme do polévky a povaříme. Dle chuti opepříme, osolíme a můžeme servírovat.