Zeleninová polévka s kapustičkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce hrášek sůl 1 ks vejce 6 lžic máslo 2 lžíce kukuřice 1 l zeleninový vývar 3 ks brambor 200 g kořenová zelenina 300 g růžičková kapusta mletý černý pepř 3 lžíce dětská krupička
Postup Zeleninová polévka s kapustičkami recept
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu a brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Kapustičky nakrájíme na čtvrtky a menší necháme v celku.
V hrnci rozpustíme polovinu másla a na ní všechnu zeleninu dobře orestujeme. Pak vše zalijeme vývarem a vaříme doměkka.
Na pánvi rozpustíme zbytek másla, vsypeme krupičku a pěkně dohněda orestujeme. Pak na ni rozklepneme vejce a mícháme, dokud se nevytvoří sraženina.
Obsah pánve vmícháme do polévky a povaříme. Dle chuti opepříme, osolíme a můžeme servírovat.