Zeleninová pánev s kukuřicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 plátků slanina
2-3 stroužky česnek
4 lžíce olej
sůl
petrželka
1 ks cibule
pažitka
šalvěj
150 g kukuřice
saturejka
citronová šťáva
300 g zelené fazolky
2 ks pálivá paprička
200 g vařené červené fazole

Postup přípravy receptu

  1. Fazolky očistíme, opláchneme, vložíme do vroucí osolené vody a 10 minut je povaříme. Přidáme kukuřici (zrníčka, ne klasy) a ještě 5 minut vaříme. Pak směs scedíme, propláchneme studenou vodou a fazolky překrájíme.

  2. V pánvi rozehřejeme olej. Vložíme fazolky, kukuřici, natě, opláchnuté posekané papričky a osmahneme. Přidáme fazole, dochutíme solí a citronovou šťávou a podusíme.

  3. Slaninu vyškvaříme, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a opečeme. Natě opláchneme a nadrobno je nakrájíme.

  4. Zeleninu upravíme na nahřátou mísu, obložíme slaninou s cibulí a posypeme natěmi. Zeleninovou pánev s kukuřicí podáváme s bagetou, bílým chlebem a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!