Zeleninová pánev s kukuřicí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
8 plátků slanina
2-3 stroužky česnek
4 lžíce olej
sůl
petrželka
1 ks cibule
pažitka
šalvěj
150 g kukuřice
saturejka
citronová šťáva
300 g zelené fazolky
2 ks pálivá paprička
200 g vařené červené fazole
Postup Zeleninová pánev s kukuřicí recept
Postup přípravy receptu
-
Fazolky očistíme, opláchneme, vložíme do vroucí osolené vody a 10 minut je povaříme. Přidáme kukuřici (zrníčka, ne klasy) a ještě 5 minut vaříme. Pak směs scedíme, propláchneme studenou vodou a fazolky překrájíme.
V pánvi rozehřejeme olej. Vložíme fazolky, kukuřici, natě, opláchnuté posekané papričky a osmahneme. Přidáme fazole, dochutíme solí a citronovou šťávou a podusíme.
Slaninu vyškvaříme, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a opečeme. Natě opláchneme a nadrobno je nakrájíme.
Zeleninu upravíme na nahřátou mísu, obložíme slaninou s cibulí a posypeme natěmi. Zeleninovou pánev s kukuřicí podáváme s bagetou, bílým chlebem a zeleninovým salátem.