Zeleninová pánev s kukuřicí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 plátků slanina 2-3 stroužky česnek 4 lžíce olej sůl petrželka 1 ks cibule pažitka šalvěj 150 g kukuřice saturejka citronová šťáva 300 g zelené fazolky 2 ks pálivá paprička 200 g vařené červené fazole
Postup Zeleninová pánev s kukuřicí recept
Postup přípravy receptu
-
Fazolky očistíme, opláchneme, vložíme do vroucí osolené vody a 10 minut je povaříme. Přidáme kukuřici (zrníčka, ne klasy) a ještě 5 minut vaříme. Pak směs scedíme, propláchneme studenou vodou a fazolky překrájíme.
V pánvi rozehřejeme olej. Vložíme fazolky, kukuřici, natě, opláchnuté posekané papričky a osmahneme. Přidáme fazole, dochutíme solí a citronovou šťávou a podusíme.
Slaninu vyškvaříme, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a opečeme. Natě opláchneme a nadrobno je nakrájíme.
Zeleninu upravíme na nahřátou mísu, obložíme slaninou s cibulí a posypeme natěmi. Zeleninovou pánev s kukuřicí podáváme s bagetou, bílým chlebem a zeleninovým salátem.