Zeleninová omeleta ze zbylých potravin recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
cibule
zelenina
tvrdý sýr
mletý černý pepř
měkký salám
tatarka
těsto
2-3 ks vejce
1 lžíce polohrubá mouka
4 lžíce studená voda
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme těsto na omeletu. Vejce (z více vejcí je omeleta sytější) rozšleháme se solí a pepřem, potom přidáme vodu a znovu rozšleháme. Můžeme použít polovinu vody a polovinu mléka. Nakonec přidáme mouku a těsto důkladně rozšleháme, aby v těstu nebyly hrudky. Těsto necháme odstát a připravíme si zeleninu, kterou chceme použít.

  2. Nikdy nezapomenu cibuli, další ingredience beru podle toho, co najdu v ledničce - paprika, sterilovaný hrášek, sterilované žampiony, měkký salám, tvrdý sýr, nějakou zelenou nať apod. Vše nakrájíme na malé kousky. Celkové množství nemůže být ani 1/2 pánve, protože pak by se nám omeleta mohla potrhat.

  3. Nejprve na troše oleje osmahneme nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme osmahnout papriku, ať tak trochu změkne, pak třeba sterilovanou okurku atd. Vše prohřejeme a dáme doprostřed pánve. Potom pánev odložíme z tepla a vlijeme prošlehané těstíčko. Nejprve lijeme těstíčko okolo surovin ke středu. Tím se suroviny nerozběhnou po pánvi. Můžeme ještě i posypat kostičkami sýra.

  4. Následně pánev vrátíme na vařič, jehož teplotu jsme snížili tak na 2. stupeň. Přiklopíme pokličkou a necháme zhruba 15 - 20 minut péct. Je-li ztuhlý i prostředek (zkouška prstem), je omeleta hotová.

  5. Zeleninovou omeletu mix ze zbylých potravin můžeme podávat se zeleninovou oblohou, tatarkou a při velkém hladu i s brambory. Kdo chce, může přidat plátek šunky nebo salámu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!