Zeleninová mléčná polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
3 ks žloutek
1 l mléko
1 l voda
1 lžička vegeta
3 lžíce hladká mouka
350 g kořenová zelenina
podle chuti
sůl
na ozdobu
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Veškerou kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Dáme ji do hrnce s vodou přidáme sůl a necháme vařit. Část vývaru si po chvilce odebereme z hrnce a necháme vychladnout.

  2. V malém kastrůlku si mezitím z másla a mouky uděláme světlou jíšku a zalijeme ji zeleninovým vývarem, který jsme si odebrali. Uvařenou zeleninu a jíšku prolisujeme přes sítko anebo ji rozmixujeme. Vše necháme chvíli povařit.

  3. Do hrnce si dáme mléko, v kterém si rozšleháme žloutky, a za stálého míchání vše přidáme do polévky. Ochutíme vegetou můžeme i trochu přisolit podle potřeby.

  4. Nakonec přidáme nadrobno posekanou petržel do hotové polévky.

  5. Zeleninovou mléčnou polévku podáváme se smaženými kostičkami z housek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!