Zelenina po italsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - olej
- - sůl
- - máslo
600 ml mléko
1 ks cibule
- - mouka hladká
250 g brokolice
- - pepř mletý
250 g těstoviny
75 g sýr strouhaný
- - oříšek muškátový
1 ks paprika zelená
250 g cukety
1 lžíce hořčice dijonská
150 g houby šitake

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě a scedíme. Brokolici povaříme ve vodě tak 3 minuty, procedíme a polijeme studenou vodou. Na másle osmahneme cibuli a česnek, přidáme houby, papriku a kolečka cuket, smažíme několik minut, potom vmícháme brokolici. Omáčku si připravíme tak, že z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a vaříme do zhoustnutí, přidáme hořčici, muškát, sůl a pepř. Omáčku promícháme se zeleninou a těstovinami, nandáme do zapékací misky. Zapékáme v troubě asi na 200 st. tak 25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!