Zbojnické filé recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 500 g hovězí roštěnka omáčka 10 dkg olej 500 ml vývar 1 lžíce kečup 2 lžičky kari koření 200 ml smetana ke šlehání 3 ks střední cibule 1 lžička worcestrová omáčka 1 sklenka sterilované houby podle chuti sůl mletý pepř podle potřeby hladká mouka
Postup Zbojnické filé recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky a nařežeme okraje. Osolíme, opepříme a poté jemně naklepeme, pomoučníme hladkou moukou a zprudka opečeme na rozpáleném tuku tak, aby maso zůstalo uvnitř červené. Maso dáme stranou.
Do šťávy z masa dáme dusit na kolečka nakrájenou cibuli. Až začne sklovatět, přidáme houby, kečup, kari, worcester, plátky masa a podlijeme vývarem. Dusíme, až je maso měkké.
Nakonec přidáme ušlehanou smetanu, omáčka se ale již nesmí vařit!
Zbojnické filé lze udělat i z vepřového masa, hub muže být i více - všeho podle chuti.
Přílohou může být rýže, hranolky a krokety.