Zbojnické filé recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g hovězí roštěnka
omáčka
10 dkg olej
500 ml vývar
1 lžíce kečup
2 lžičky kari koření
200 ml smetana ke šlehání
3 ks střední cibule
1 lžička worcestrová omáčka
1 sklenka sterilované houby
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky a nařežeme okraje. Osolíme, opepříme a poté jemně naklepeme, pomoučníme hladkou moukou a zprudka opečeme na rozpáleném tuku tak, aby maso zůstalo uvnitř červené. Maso dáme stranou.

  2. Do šťávy z masa dáme dusit na kolečka nakrájenou cibuli. Až začne sklovatět, přidáme houby, kečup, kari, worcester, plátky masa a podlijeme vývarem. Dusíme, až je maso měkké.

  3. Nakonec přidáme ušlehanou smetanu, omáčka se ale již nesmí vařit!

  4. Zbojnické filé lze udělat i z vepřového masa, hub muže být i více - všeho podle chuti.

  5. Přílohou může být rýže, hranolky a krokety.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!