Závin z masa a kysaného zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček listové těsto
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
náplň
0 ks pórek
250 g mleté maso
150 g kysané zelí
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Nachystáme si listové těsto, které jsme si koupili v obchodě. Pozor, musí to být těsto, které je už vyválené na tenký plát, prodává se srolované do ruličky. Pórek nakrájíme na jemno.

  2. Na pánev vlijeme trochu oleje a pórek na pánvi osmahneme dozlatova. Přidáme mleté maso (nejlépe půl hovězí a půl vepřové), mletý černý pepř a sůl. Po orestování masa vložíme zelí a mírně podusíme.

  3. Rozprostřeme si listové těsto a na jednu stranu dáme vrstvu směsi a těsto smotáme tak, aby těsto směs několikrát obtočilo.

  4. Závin pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 200 °C.

  5. Závin z masa a kysaného zelí podáváme nejlépe ještě teplý třeba s kopečkem zakysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!