Závin s vejci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
8 ks vejce
400 g parmazán
1 balíček listové těsto
mletý barevný pepř
100 g sušené rajče
hladká mouka (na vál)
jarní bylinky
1 hrst olivy (vypeckované)

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto necháme rozmrazit. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Sýr nastrouháme a bylinky omyjeme a osušíme. Rajčata namočíme, necháme nabobtnat a scedíme. Pokud jsou velká, překrájíme je.

  2. Těsto rozdělíme na části - dvě až čtyři. Každý díl vyválíme na ovál asi 20 cm široký. Plát by ale neměl být moc tenký. Doprostřed každého plátu rozložíme vejce, rajčata, olivy a bylinky. Vše zakápneme trochou oleje a pečlivě zabalíme.

  3. Rozehřejeme troubu na 180 °C. Plech se závinem do ní vložíme a pečeme přibližně 35 minut.

  4. Závin necháme vystydnout, nakrájíme na kousky a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!