Závin ke špenátu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.3 lžičky sůl
2 ks vejce
2 ks cibule
0.5 lžíce sádlo
150 g hrubá mouka
1 špetka kari koření
300 g vařené uzené maso
600 g vařené brambory
100 g dětská krupička
podle potřeby
máslo
strouhanka
mouka na vál
příloha
dušený špenát

Postup přípravy receptu

  1. Den předem uvařené brambory oloupeme a jemně nastrouháme. Na vále je smícháme s krupičkou, hrubou moukou a vejci. Osolíme a dáme špetku kari. Zpracujeme na hladké těsto.

  2. Na sádle osmahneme kroužky cibule, necháme vystydnout a zatím si nakrájíme na kostičky uvařené uzené maso. Maso můžeme i hruběji pomlet na masovém mlýnku.

  3. Těsto si rozválíme na obdélník, posypeme cibulkou a uzeným masem, stočíme do závinu, zabalíme do plátěného ubrousku, vložíme do vřící vody a vaříme na mírnějším ohni asi 3/4 hodiny. Po uvaření nakrájíme závin ke špenátu na plátky, posypeme opraženou strouhankou, pokapeme máslem.

  4. Závin servírujeme k dušenému špenátu. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!