Zapékané vepřové po finsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička olej
sůl
1 lžíce strouhanka
500 g brambory
2 ks cibule
1 lžíce tvrdý sýr
0 lžiček mleté nové koření
500 g prorostlé vepřové maso

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky a osmahneme na lžičce oleje spolu s nakrájenou cibulí. Osolíme, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme v troubě.

  2. Když je maso poloměkké, přidáme nové koření a brambory pokrájené na kousky. Promícháme a bez pokličky zapečeme, až je maso měkké. Na závěr vepřové po finsku posypeme nastrouhaným sýrem, strouhankou a prudce zapečeme.

  3. Zapékané vepřové po finsku rozdělíme na talíře a doplníme zeleninou nebo salátem. Podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!