Zapékané těstoviny se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
2 lžíce strouhanka
150 g smetana
400 g lilek
200 g tvaroh
250 g těstoviny
pepř
3 lžíce olivový olej
200 g zakysaná smetana
200 g zelená paprika
200 g žlutá paprika
150 g ovčí sýr
olej na vymazání
2 lžíce provensálské koření v oleji

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme. Zeleninu omyjeme. Lilky nakrájíme na jeden centimetr silné plátky. Papriky rozpůlíme a očistíme.

  2. Zeleninu rozložíme na plech potřený olejem, papriky položíme řeznou plochou směrem dolů. Zeleninu posolíme, pokapeme olejem a grilujeme. Lilky asi po 2 minutách, až zhnědnou, otočíme. Papriky také opečeme do hněda a obojí vyndáme z plechu.

  3. Těstoviny uvaříme podle návodu. Z paprik stáhneme slupku a nakrájíme je na tenké proužky. Tvaroh smícháme s vejci a sladkou a kysanou smetanou. Sýr a bylinky vmícháme do oleje a ochutíme solí a pepřem. Rozmixujeme na hladký krém.

  4. Do formy potřené olejem klademe po vrstvách těstoviny, tvarohovou hmotu, zeleninu a pak znovu těstoviny, tvaroh a zeleninu. Posypeme strouhankou, pokapeme zbývajícím olejem a pečeme v troubě na střední příčce při 180 °C asi 30 minut.

  5. Zapékané těstoviny se zeleninou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!