Zapékané plátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

15 dkg šunka
2 ks cibule
2 kelímky smetana ke šlehání
1 konzerva sterilované žampiony
4 plátky vepřové maso
15 dkg plátkový eidam
15 dkg pikantní salám
čubrica
1 balíček koliba
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Plátky rozklepeme, abychom na ně mohli naskládat další suroviny. Osolíme je, okořeníme špetkou čubrice. Kdo nemusí, stačí mletý pepř.

  2. Plátky dáme do vymazaného pekáče vedle sebe. Navrch dáme z větší cibule rozebraná kolečka tak, aby nám dělaly soudečky. Připravíme žampiony z konzervy, můžeme dát houby čerstvé, ale doporučuji je podusit na pánvi. Do jedné mističky z cibule dáme žampiony na plátky bez nálevu, který ještě použijeme. Do druhé nakrájíme na kostičky pikantní salám. Můžeme dát opět špetku čubricu. Mističky zakryjeme plátkem uzené koliby, aby nám při zapékání tekla dovnitř. Navrch dáme plátek šunky, plátek eidamu a pokračujeme do zakrytí všech mističek. Zbytek cibule a nálev ze žampionů nalijeme do pekáče a zalijeme nejlépe 2 kelímky smetany.

  3. Vepřové plátky zakryjeme alobalem, dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi při 180 °C půl hodiny. Zapékané plátky jsou hotové, když je sýr růžový.

  4. Zapékané plátky podáváme s brambory, hranolky a možná je i rýže. Místo vepřového lze použít i kuřecí maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!