Zapečený lilek s česnekem a sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
150 g ementál
4-5 ks lilek
150 g niva
podle chuti
sůl
petrželová nať
čerstvá bazalka
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Lilky omyjeme a nakrájíme na cca 2 cm hrubé plátky. Pokapeme je bylinkovým olejem, který jsme vymíchali z olivového oleje, soli, nadrobno nasekané bazalky a petrželky, nezapomeneme přidat i prolisovaný česnek.

  2. Ochucený lilek uložíme do zapékací mísy a v rozehřáté troubě zapékáme cca 40 minut doměkka. Na závěr zasypeme nastrouhaným sýrem a dáme znovu zapéct na 10 minut.

  3. Zapečený lilek s česnekem a sýrem podáváme s libovolnou přílohou jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!