Zapečený květák s penne recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
1 ks mrkev
1 ks květák
15 dkg eidam
1 ks kuřecí prsa
10 dkg anglická slanina
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
1 ks žlutá paprika
1 kelímek zakysaná smetana 12%
0.5 balíčku těstoviny penne
0.5 balíčku směs na zapečení těstovin
podle potřeby
olej
sůl
0.5 kelímku smetana
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Penne uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme vychladnout. Květák očistíme a uvaříme poloměkka ve vroucí osolené vodě. Pak jej vybereme a dáme zchladit. Květák rozdělíme na malé růžičky. Cibuli a mrkev očistíme. Cibuli nasekáme, mrkev nastrouháme nahrubo. Slaninu nakrájíme na kostičky

  2. Na tuku osmahneme cibuli nebo pórek. Přidáme mrkev, papriky a podusíme. Směs osolíme a opepříme a dáme vychladnout. Na malé kousky nakrájenou slaninu opečeme na suché pánvi. Přidáme kuřecí maso nakrájené také na malé kostky, česnek, krátce orestujeme a dáme chladit. Do mísy vložíme všechno, co nám vychladlo. Promícháme, osolíme, opepříme, přidáme strouhaný sýr a přemístíme do zapékací mísy nebo na máslem vymazaný pekáč. Ve větším hrnku si smícháme obě smetany, do kterých jsme přidali přísadu na zapékané těstoviny. Touto směsí polijeme hmotu v pekáči. Květák s penne zapékáme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 35 minut.

  3. Zapečený květák s penne ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!