Zapečený květák s mozzarellou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
200 g šunka
1 kg květák
250 g zakysaná smetana
200 g mozarela strouhaná
podle chuti
bylinky
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Květák rozdělíme na větší růžičky, které důkladně opláchneme a dáme vařit se špetkou jedlé sody al dente.

  2. Šunku nakrájíme na malé kostičky. Vejce rozmícháme se solí, smetanou, bylinkami a pepřem.

  3. Do menšího plechu vyložený papírem (nebo vymazaným máslem) vložíme květákové růžičky uvařené al dente.

  4. Květák posypeme šunkou a zalijeme vajíčkem se smetanou. Nakonec posypeme strouhanou mozzarellou a dáme zapéct do zlatova asi 20-25 minut.

  5. Zapečený květák s mozarellou podáváme teplý i jako hlavní chod. Květák můžeme zaměnit i za brokolici.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!