Zapečený květák s mozzarellou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 ks vejce
200 g šunka
1 kg květák
250 g zakysaná smetana
200 g mozarela strouhaná
podle chuti
bylinky
sůl a pepř
Postup Zapečený květák s mozzarellou recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180 °C. Květák rozdělíme na větší růžičky, které důkladně opláchneme a dáme vařit se špetkou jedlé sody al dente.
Šunku nakrájíme na malé kostičky. Vejce rozmícháme se solí, smetanou, bylinkami a pepřem.
Do menšího plechu vyložený papírem (nebo vymazaným máslem) vložíme květákové růžičky uvařené al dente.
Květák posypeme šunkou a zalijeme vajíčkem se smetanou. Nakonec posypeme strouhanou mozzarellou a dáme zapéct do zlatova asi 20-25 minut.
Zapečený květák s mozarellou podáváme teplý i jako hlavní chod. Květák můžeme zaměnit i za brokolici.