Zapečený kuskus s broskvemi a ostružinami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - cukr
- - sůl
2 ks vejce
- - máslo
200 ml mléko
- - hřebíček
250 g kuskus
750 g broskve kompotované
250 g ostružiny

Postup přípravy receptu

  1. Ostružiny omyjeme a necháme okapat. Čerstvé broskve spaříme, zbavíme slupky a nakrájíme na slabší čtvrtky. (Kompotované broskve nevaříme!) Na ozdobu si stranou necháme dvě broskve a asi dvanáct ostružin. Uvaříme 125 ml vody, kde rozpustíme dvě lžíce cukru, přidáme broskve a vaříme na mírném ohni 5 minut. Do mléka přidáme drcený hřebíček, mléko uvedeme do varu a přidáme šťávu z broskví. Takto připraveným nálevem zalijeme kuskus (hladina mléka by měla přesahovat povrch kuskusu o 1 cm) a necháme nabobtnat. Žloutky utřené s cukrem a ušlehané bílky se špetkou soli dál šleháme do pěny a přidáme do vychladlého kuskusu. Do vymazané formy rozetřeme polovinu kuskusu, pokapeme rozehřátým máslem a poklademe broskvemi a ostružinami. Opět rozetřeme vrstvu kuskusu, pokapeme máslem a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby asi na 5 - 10 minut. Hotový pokrm dozdobíme zbývajícím ovocem a podáváme horký.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!