Zapečené vepřové řízky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- česnek
- olej
- sůl
250 g cibule
- tymián
1 ks cuketa
- pepř mletý
300 g rajčata koktejlová
125 ml sherry
200 g sýr tavený
8 ks řízky vepřové
- tabasko

Postup přípravy receptu

  1. Česnek nakrájíme nadrobno, tymián opláchneme a otrháme lístečky. Smícháme sherry s trochou tabaska, třetinou česneku, tymiánu, pepřem a olejem. Do této marinády vložíme řízky asi na hodinu. Troubu rozpálíme na 220 st. Cibulky rozčtvrtíme, cuketu nakrájíme na plátky. Vymažeme plech a pokryjeme ho střídavě plátky cukety, cibulkami a malými rajčaty, zbylým česnekem a tymiánem. Maso vyjmeme z marinády, lehce osušíme a odložíme. Marinádu nalijeme na rozloženou zeleninu a pečeme asi 10 minut. Řízky potřeme olejem, rozložíme na zeleninu a pečeme asi 5 minut, potom poklademe na maso kousky taveného sýra dáme znovu zapéct. Pokrm podáváme s bramborem nebo jen se zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!