Zapečené vepřové řízky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - česnek - olej - sůl 250 g cibule - tymián 1 ks cuketa - pepř mletý 300 g rajčata koktejlová 125 ml sherry 200 g sýr tavený 8 ks řízky vepřové - tabasko
Postup Zapečené vepřové řízky recept
Postup přípravy receptu
-
Česnek nakrájíme nadrobno, tymián opláchneme a otrháme lístečky. Smícháme sherry s trochou tabaska, třetinou česneku, tymiánu, pepřem a olejem. Do této marinády vložíme řízky asi na hodinu. Troubu rozpálíme na 220 st. Cibulky rozčtvrtíme, cuketu nakrájíme na plátky. Vymažeme plech a pokryjeme ho střídavě plátky cukety, cibulkami a malými rajčaty, zbylým česnekem a tymiánem. Maso vyjmeme z marinády, lehce osušíme a odložíme. Marinádu nalijeme na rozloženou zeleninu a pečeme asi 10 minut. Řízky potřeme olejem, rozložíme na zeleninu a pečeme asi 5 minut, potom poklademe na maso kousky taveného sýra dáme znovu zapéct. Pokrm podáváme s bramborem nebo jen se zeleninou.