Zapečené vepřové kotlety s rajčatovým pyré recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks česnek
2 ks cibule
1 ks cuketa
2 snítky rozmarýn
1 lžička oregano
100 g parmazán
1 hrst hříbky
3 lžíce olivový olej
4 ks vepřové kotlety
800 g rajčatové pyré
10 ks černé olivy bez pecek
na ozdobu
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací mísu vymažeme tukem. Vepřové kotlety o hmotnosti jednoho plátku asi 140 gramů opláchneme a dobře osušíme. Kotlety pěstí lehce naklepeme, osolíme, opepříme a osmahneme z každé strany na trošce olivového oleje. Kotlety vyjmeme z pánve a přendáme do připravené formy.

  2. Umytou cuketu a houby nakrájíme na kostky, cibuli a česnek najemno. Do základu, kde jsme restovali maso, vložíme cuketu. Krátce orestujeme a přidáme česnek s cibulí. Podle potřeby podlijeme trochou teplého vývaru nebo vody. Po chvilce restování přidáme rajčata a olivy. Povaříme 10 minut na mírném ohni a ochutíme čerstvě mletým pepřem, solí a oreganem.

  3. Zeleninovou směsí přikryjeme vepřové kotlety. Přidáme snítky rozmarýnu a hojně posypeme parmazánem. Vepřové kotlety vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 20 minut.

  4. Zapečené vepřové kotlety s rajčatovým pyré rozdělíme na talíř, ozdobíme čerstvou bazalkou a podáváme jako hlavní chod s oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!