Domácí mazanec z pekárny recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 - 5 lžiček cukr
1 lžička sůl
1 ks vejce
100 g máslo
275 ml mléko
1 lžíce rozinky
1 balíček vanilkový cukr
500 g polohrubá mouka
1 lžička sušené droždí
1 balíček kandovaná citrusová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si suroviny pro zhotovení mazance

  2. Do nádoby pekárny vkládáme postupně nejprve tekuté ingredience, tedy vlažné mléko, měkké máslo, vejce. Vsypeme polohrubou mouku, sůl, cukr, vanilkový cukr a nakonec přisypeme droždí

  3. Zvolíme základní program pekárny s dobou pečení 3 hodiny a 18 minut (příklad pekárny Moulinex). Při zvukovém signálu vsypeme do těsta kandovanou citrusovou kůru a rozinky. Po ukončení programu pečení necháme hotový mazanec asi hodinu v pekárně, aby postupně vystydl. Po vyklopení mazance z formy pekárny vyjmeme ze spodní části mazance mísící zařízení

  4. Domácí mazanec z pekárny podáváme s dobrým kakaem, lahodným čajem a medem nebo džemem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!