Zapečené tetovské fazole recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 dl olej
sůl
petrželka
1 kg cibule
1 lžíce mouka
máta peprná
250 g bílé fazole
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
4 ks sušená červená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Předem namočené fazole uvaříme doměkka tak, aby se nerozvařily. Vývar ze tří čtvrtin slijeme a použijeme na fazolovou polévku.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na opaprikovaném oleji. Pak ji promícháme s fazolemi a zbylým fazolovým vývarem. Směs osolíme, opepříme a urovnáme do zapékací mísy nebo do pekáče. Zalijeme ji olejem, poprášíme moukou, posypeme drobně nasekanou petrželkou, mátou a česnekem a nahoru urovnáme namočené sušené červené papriky. Tetovské fazole vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba půl hodiny při 200 °C.

  3. Zapečené tetovské fazole podáváme v zapékací misce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!