Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 2 ks cibule 40 dkg těstoviny 10 dkg strouhaný parmazán 2 ks žlutá paprika 50 dkg čerstvé houby 1 l velká červená paprika podle chuti česnek sůl chilli paprička pepř provensálské koření na ozdobu 10 lístků zelená petrželka jarní cibulka podle potřeby máslo na vymazání
Postup Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami recept
Postup přípravy receptu
-
Veškerou zeleninu a houby (nejlépe hříbky) očistíme a nakrájíme.
Na olivovém oleji necháme zesklovatět na tenké plátky nakrájenou cibuli, červenou kapii, bílou papriku, přidáme nakrájené houby, nadrobno nasekanou chili papričku, osolíme, opepříme, ochutíme drceným česnekem, okořeníme provensalským kořením a dusíme za občasného míchání. Směs by měla být al dente.
Mezitím uvaříme italské těstoviny - mušle nebo vřetena. Těstoviny vaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.
Zapékací misku vymažeme máslem, dáme vrstvu těstovin, poté zeleninu a navrch opět těstoviny. Po mírném zapečení zalijeme rozšlehanými vajíčky a posypeme strouhaným parmazánem.
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami ozdobíme jarní cibulkou a zelenou petrželkou.