Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
2 ks cibule
40 dkg těstoviny
10 dkg strouhaný parmazán
2 ks žlutá paprika
50 dkg čerstvé houby
1 l velká červená paprika
podle chuti
česnek
sůl
chilli paprička
pepř
provensálské koření
na ozdobu
10 lístků zelená petrželka
jarní cibulka
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Veškerou zeleninu a houby (nejlépe hříbky) očistíme a nakrájíme.

  2. Na olivovém oleji necháme zesklovatět na tenké plátky nakrájenou cibuli, červenou kapii, bílou papriku, přidáme nakrájené houby, nadrobno nasekanou chili papričku, osolíme, opepříme, ochutíme drceným česnekem, okořeníme provensalským kořením a dusíme za občasného míchání. Směs by měla být al dente.

  3. Mezitím uvaříme italské těstoviny - mušle nebo vřetena. Těstoviny vaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.

  4. Zapékací misku vymažeme máslem, dáme vrstvu těstovin, poté zeleninu a navrch opět těstoviny. Po mírném zapečení zalijeme rozšlehanými vajíčky a posypeme strouhaným parmazánem.

  5. Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami ozdobíme jarní cibulkou a zelenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!