Zapečené tajemství Václava recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

450 g rybí filé
máslo na vymazání
400 g sýr eidam 30 %
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
rybí koření
zálivka
250 ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filé necháme rozmrznout. Sýr nastrouháme najemno.

  2. Rozmrzlé filety osušíme, z obou stran osolíme, opepříme a posypeme kořením na ryby. Pekáček vymažeme máslem a rybí filé do něj rozložíme. Pak je hustě posypeme sýrem, aby nebyly filety vidět.

  3. Troubu předehřejeme na 200 °C. Rybu se sýrem zalijeme smetanou ke šlehání.Pekáček přikryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby.

  4. Zapečené tajemství Václava pečeme asi 25 minut, aby se filé dostatečně propeklo a změklo. Poté sejmeme alobal a filé ještě dopečeme, aby byl povrch pěkně zlatavý.

  5. Zapečené tajemství Václava nejlépe chutná s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!