Zapečené špenátové palačinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 lžička sůl
1 ks vejce
2 lžíce mléko
1 lžička vegeta
150 g eidam
5 ks palačinky
200 ml zakysaná smetana
1 špetka mletý černý pepř
1 balíček mražený špenátový protlak

Postup přípravy receptu

  1. Palačinky připravíme a usmažíme obvyklým způsobem, necháme vychladnout.

  2. Špenátový mražený protlak necháme povolit, prohřejeme na mírném ohni, ochutíme solí, pepřem, česnekem a necháme provařit asi 5 minut, naposledy přidáme vejce, kterým směs zahustíme, necháme vychladnout.

  3. Do zakysané smetany přidáme mléko a vegetu, promícháme. Sýr nastrouháme najemno.

  4. Vychladlé palačinky plníme špenátovou směsí a klademe je do zapékací misky, nemusíme vymazávat, pokud jsme palačinky smažili na tuku. Pokud jsou palačinky sušší, misku mírně vymažeme oblíbeným tukem. Palačinky zalijeme zakysanou smetanou a zasypeme sýrem.

  5. Špenátové palačinky pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 minut. Podáváme teplé se zeleninou, ale chutnají i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!