Zapečené rybí filé se zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
petrželka
2 ks cibule
50 ml bílé víno
150 g kysaná smetana
2 lžíce citronová šťáva
750 g rybí filé
mletý černý pepř
550 g kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Filé osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibuli.

  2. Cibuli rozložíme na dno zapékací misky. Na cibuli rovnoměrně rozložíme zelí, pokapeme vínem, osolíme a okořeníme. Na zelí rozložíme filé, potřeme smetanou a vše zakryjeme alobalem. Rybí filé se zelím vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 20 - 25 minut.

  3. Zapečené rybí filé se zelím před podáváním posypeme čerstvou petrželku. Filé podáváme nejlépe s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!