Zapečené rybí filé se smetanou a čajem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
80 g máslo
500 g filé
200 g žampiony
pepř
0.3 l zakysaná smetana
strouhaný sýr
0.5 lžičky zelený čaj

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filé osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na másle podusíme žampiony, které z pánve vyjmeme a vložíme filé, které osmažíme. Do vymaštěné zapékací mísy vložíme opečené filé, na každou porci dáme plátky vajec a žampiony a posypeme rozemnutými lístky zeleného čaje. Zalijeme přisolenou smetanou, v níž je rozkvedlaná trocha mouky. Můžeme použít také jen zakysanou smetanu rozředěnou trochou mléka.

  2. Mísu vložíme do horké trouby a zapečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!