Domácí vanilková zmrzlina recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

3 ks žloutek
2 ks bílek
60 g cukr krystal
1 balíček vanilkový cukr
1 kelímek smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s cukrem šleháme ručně ve vodní páře. Odstavíme a vyšleháme ručním šlehačem (asi 3 minuty)

  2. K vyšlehaným žloutkům přidáme sníh ze 2 bílků a ušlehanou šlehačkou s vanilkovým cukrem

  3. Vanilkovou směs nalijeme do nádoby a dáme do mrazáku alespoň na 2 hodiny

  4. Domácí vanilková zmrzlina je dobrá jen tak jako dezert, chutná hlavně dětem

  5. Foto: Thinkstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!