Zapečené pikantní plecko v alobalu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks červená paprika
olej na smažení
1-2 ks jarní cibulka
1-2 ks pikantní klobása
4 plátky vepřové plecko
podle chuti
sůl
mletý pepř
polotučná hořčice
směs koření
na ozdobu
zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli si nakrájíme na kolečka. Pikantní paprikovou klobásu také. Čím pikantnější, taková pak bude i pikantnější chuť masa. Čerstvou papriku nakrájíme na proužky. Plátky plecka jemně naklepeme, osolíme, opepříme a zasypeme oblíbenou směsí koření. Já použila směs koření na vepřové maso. Z jedné strany plátky plecka pomažeme hořčicí.

  2. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a osmažíme na něm plátky plecka z obou stran, stačí krátce. Nejprve tou bez hořčice. Plátky masa odložíme.

  3. Natrháme si alobal na čtverce, do kterých budeme maso se směsí balit. Na každý čtverec dáme trochu oleje z pánve, rozdělíme na ně nakrájenou cibuli, pak plátky masa, na ně kolečka ostré klobásy a proužky papriky. Nakonec přidáme nakrájenou mladou cibulku s natí. Alobal uzavřeme do obálek a dáme do předehřáté trouby na 200 °C péci tak na 30 - 45 minut. Spolu s masem si můžeme v troubě připravit i pečené brambory jako přílohu, jak jsme zvyklí.

  4. Zapečené pikantní plecko v alobalu na talíři dozdobíme čerstvou zeleninou, popř. doplníme tatarkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!