Zapečené obrácené řízky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 paličky česnek
sůl
4 ks vejce
50 dkg uzenina
4-5 ks větší cibule
1 kg vepřové maso
mletý černý pepř
40 dkg uzený špek
podle potřeby
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Menší kousky vepřového masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem, obalíme ve strouhance a potom v rozšlehaném vajíčku. Na oleji osmažíme dorůžova.

  2. Nakrájíme na kolečka uzeninu (klobásku, špekáček), cibuli a trochu uzeného špeku. Cibuli oloupeme a rozkrájíme.

  3. Na dno zapékací nádoby dáme trochu špeku, uzeniny a cibule, položíme řízečky a zase vrstvíme uzeninu s cibulí, pokračujeme až do zpracování, poslední vrstvu tvoří zase cibule s uzeninou. Přikryjeme nádobu a dáme do trouby zapéct. Výhoda je, že nemusí být stejné plátky a dá se použít jakákoliv část vepřového masa - odřezky, kýta, krkovice, křížovka, plec. Já používám křížové kosti.

  4. Jako přílohu k zapečeným obráceným řízkům podáváme bramborovou kaši, do středu udělám důlek a použijeme výpek. Jako oblohu dáme sterilovanou červenou řepu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!