Zapečené maso s ananasem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
450 ml vývar
60 g máslo
- - strouhanka
- - petrželka
1 ks cibule
60 g mouka hladká
- - pepř mletý
250 g čedar
500 g maso krůtí
250 g ananas konzervovaný

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmahneme cibuli, zaprášíme moukou a chvíli opékáme, potom zalijeme vývarem a ananasovou šťávou a omáčku vaříme dokud nezhoustne. Přidáme kousky ananasu, přimícháme většinu sýra a dochutíme solí a pepřem. Kousky vařeného masa rozdělíme do zapékacích misek nebo do jedné veliké, zalijeme omáčkou a posypeme zbylým sýrem a strouhankou. Zapékáme asi 20 minut na 200 st., posypeme petrželkou před podáváním.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!