Zapečené kysané zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce máslo
250 g rajčata
mletý bílý pepř
1 svazek jarní cibulka
200 g tvrdý sýr
250 g široké nudle
400 g uzená krůtí prsa
1 balíček kysané zelí (500 g)
na ozdobu
4 snítky majoránka
těstíčko
125 ml smetana
1 lžíce rozemnutá majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Nudle uvaříme podle návodu v osolené vodě "na skus", propláchneme a scedíme. Uzená krůtí prsa nakrájíme na kostky, sýr nastrouháme, cibulky očistíme a nakrájíme na tenká kolečka

  2. Kolečka cibulky orestujeme na rozehřátém másle, přidáme nakrájené kysané zelí a 5 - 8 minut podusíme. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a opatrně vmícháme do zelí. Podle chuti osolíme i opepříme.

  3. Zelí, nudle, krůtí maso i sýr střídavě naplníme do lehce vymazané zapékací mísy. Můžeme předtím i promíchat, ale pokrm nebude vypadat tak hezky. Majoránku smícháme se smetanou a těstíčkem nákyp přelijeme.

  4. Směs s kysaným zelí pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut na 200 °C.

  5. Zapečené kysané zelí podáváme ozdobené snítkou čerstvé majoránky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!